email menu close

Kde se najíst ve Varech? Po stopách gurmeta Pavla Maurera do La Hospody…

Jméno Pavel Maurer je v českém rybníčku synonymem vytříbené chuti. Pravidelně sestavuje žebříček těch nejlepších restaurací u nás. Není proto náhodou, že pro Newstream připravil seznam pěti podniků, kam se vyplatí nejen o filmovém festivalu ve Varech zavítat za gastronomickými zážitky. A je nám velkou ctí, že můžeme být jeho součástí. 

Z jeho článku si dovolíme citovat:

„La Hospoda je pár minut krátké a krásné procházky kolem řeky od hotelu Thermal. Je to ne úplně klasický „pub”, ale pivo mají samozřejmě skvělé, dobře ošetřeno a jejich strategie jídla je zjevná už na předkrmech: od pečených krevet v česnekovém oleji s chilli až po nakládané buřty s cibulí s domácím chlebem. A pak už svíčková na smetaně podle Rettigové. Okouzlujícím momentem je pro mne, že součástí podniku je veřejné odborné vzdělávání se studenty Střední školou stravování a služeb v Karlových Varech. Takže studenti v přímém přenosu. Personál je mladý a podle mým zkušeností velmi milý a akční.“

Celý článek, v němž mimo jiné najdete i pasáž o naší sesterské zážitkové restauraci Le Marché, si můžete přečíst na newstream.cz.

Každé doporučení se ale vyplatí osobně ověřit. Rádi v La Hospodě v Karlových Varech přivítáme i vás.

La Hospoda, Karlovy Vary